March 29, 2014

Ehek...



" Wei, companion tu apa?"
 "Teman."
"Ooo...so, life companion tu teman hidup la?"
*troll face . senyum .*
"Woi, mana ada laa."
"Okay okay...tau la."
*pandang . senyum . gelak .*



* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *



. 2014 .
first exam, boleh jawab.
tapi still tak cukup usaha.
need to stop playing and fooling around.
kawad 12 April kata mereka.
apa-apa pun,
looking forward to the surprises.
:)


. 2013 .
banyak mengajar erti kehidupan.
mendorong kepada kematangan dalam pemikiran
dan perbuatan.
mengejutkan diri daripada tidur lena.
It's time for Sleeping Beauty to wake up from her sleep.
 It's time for Cinderella to stop dancing.
It's time for......
growing up, I guess.


Mungkin rasa diri ni dah cukup sedia 
untuk hadapi rintangan dan cabaran.
tapi tu la....
iman masih belum cukup kuat.
rapuh......sangat rapuh.
tapi tahu
yang Dia sentiasa melindungi hamba-Nya.
Dan diri ini patut bersyukur
dan sedar
ada yang setia care about me,
the whole time.
:')



* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Memang susah nak jdi baik. Tapi kalau hidup ni selalu buat mindset macam tu,
Maka, bilanya boleh jadi baik?

Memang senang nak buat jahat. Tapi kalau tak ubah persepsi diri,
memang susah nak jadi baik.
sebab dah anggap buat jahat itu senang,
dan buat baik itu susah.

Siapa kata macam tu?
Dunia.
Siapa kata macam tu?
Manusia.
Siapa kata macam tu?
Sikap.
Siapa kata macam tu?
Pendirian kita....

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *