April 22, 2014

Klimaks Drama 5 Minit.



It's been a while. 2014 dah sampai ke perkembangan dan tidak lama lagi pada klimaksnya. It's what we call sebagai tahun kutip markah koko banyak-banyak. Dan April pada KLIS hanyalah satu bulan 30 hari yang minta diisi dengan macam-macam jenis aktiviti sampai buat orang pening lalat - nak masuk itu, nak masuk ini, nak buat itu, nak buat ini. And I, myself terkena panahan halilintar Encik Koko Crunch tu =,="




Something strikes !


Sampai sekarang, 1.07 masih dibandingkan dengan 2.9. 
sampai sekarang warga KLIS mengharapkan TwoFour untuk buat perubahan.
Bangga. I admit, aku bangga.
Tapi tetap rasa macam Allah bagi nikmat dekat aku sebagai istidraj.
sebab rasa macam makin jauh dari Dia.
Dan diri ini sedang berusaha untuk mendekatkan diri kepada-Nya.
Siapa kata nak masuk syurga itu senang?
Istiqamah dan tajdid niat, kata Mayna.

Bahagia.
Sebab dapat kawan-kawan yang baik,
yang tolong aku kembali ke siratul mustaqim.

Malu.
pun ada sebab......entah.
Embarrassed for no reason.
tapi bukan bermakna aku nak tolak tepi nikmat Allah, peluang-Nya.
Dia beri aku kawan, beri aku TwoFour.
Aku kena grab opportunity Dia.
Genggam peluk ikat mereka erat-erat.

Masa untuk berhijrah.
Dai Mekah ke Madinah.
Dari kafir ke Islam.
Dan dari jahat ke baik.


* * * * * * * * *


Okay.
Enough with the drama.
Mid-year 5 Mei.
Kena betulkan niat belajar
bukan sebab exam
bukan sebab terpaksa
tapi 
sebab Allah.
sebab nak belajar.
dengan kerelaan hati.


-FIN-


* * * * * * * * * *