June 24, 2014

Warrior







Alhamdulillah, Ramadhan is just a few days ahead. InsyaAllah panjang umur nak go through this blessful month. Dengan fenomena el-nino yang (akan) berlaku ditambah dengan jerebu yang tebal sampaikan bangunan depan sekolah pun dah kabur....buatkan aku terasa macam cermin mata ini perlu ditambah power.Tahun ni, Allah bagi ujian-ramadhan, puasa, panas, jerebu, kelas ataaas sekali-dan tiba masa untuk face it dalam keadaan armor and sword sedia tersarung di pinggang dan seangkatan tentera yang gagah lagi sabar. Metafora hiperbola eksploitasi betul, ngehh ~



* * * * * * * * * * * * *


Keyboard Warrior
pernah dengar?
Satu gelaran untuk mereka
yang lebih banyak menaip daripada melaksanakannya.
dalam bahasa santainya, cakap tak serupa bikin.
I have a slow otak untuk menghafal.
Ada satu ayat ni dalam Gen-Q siri 23.
cakap pasal manusia yang cakap banyak tapi sepatah pun tak dilakukan.
Can't remember laa, sorry.

Anggota keyboard warrior dah makin ramai.
Semakin jauh masa bergerak, semakin bertambah ahlinya.
Yeah, I know mungkin sekarang ni pun I am keyboardwarrior-ing.
Sebab tu lah I am reminding my future me to not keyboardwarrior-ing lagi.

So,
Future Liyana
kau jangan nak berwarrior-warrior dengan komputer, laman sosial etc.
kalau tak kau kena hempuk dengan Past Liyana.
Siyes nii.
Pfft ~



* * * * * * * * * * *  


-FIN-