October 13, 2014

Selak Album Lama...



Teringat Hlovate .


--------------------------------------------------------------


*It's amazing
We go through changes
When times go crazy
It's up and down, it's hot and cold.



Sungguh, masa tu boleh membawa kepada seribu satu perubahan 
bermacam gaya.


*These complications
Just keep on coming 
There ain't no running
When it comes to life
That's how it goes.


Sebab kehidupan ni tak adanya pernah sunyi
dari segala macam benda susah senang, serba-serbi cukup
nak bagi hidup ni penuh warna-warni.


*Round and round we go
Sometimes it feels like
we're on a roller coaster ride.


--------------------------------------------------------------


Sungguh. I miss budak Setiawangsa. I miss budak Muadz.
Truthfully, I forgot the old me. I want to see the old me.
Nak tengok all those changes yang aku lalui, yang kami lalui.

Teringin nak patah balik.
Dan baiki diri, betulkan diri.
Teringin nak jerit kat tepi telinga sendiri,
"Ehh, jangan buat. Nanti jadi camni, jadi camtu."
"Wehh, jangan buat. Nanti kau menyesal ohh. "
"Nanti enn kau masuk sini, masuk sana."
"Time kau Form 4 enn, kau amik aliran ni wehh."
"Wehh wehh wehh wehhhhhhhhhhhhh.."

-_-"

Ngeheh,
Rasa macam nak naik kereta 
macam dalam movie Back to the Future je.
Patah balik dan tonton memori kehidupan
bermain di hadapan mata sendiri.
dan ketawa menangis marah gembira dengan cerita kita sendiri.
sebab baru sedar yang kita ni ibarat langit dengan bumi
dengan Imam Syafi'e, Saidina Ali dan umat Islam yang dulu.
*bushkedebushkedeboomboomboom*

Tapi I know, I realized,
there ain't no running from those complications.
So I have to face it and accept .
And keep trying to be a better me.
Much better, I guess....
Dan cuba untuk jadi macam tokoh terulung Islam...
Hee... :')

Islam itu datangnya dalam keadaan asing.
Dan akan kembali asing sebagaimana kedatangannya.
Maka beruntunglah orang-orang yang asing itu..
-hadis riwayat Muslim-
Maka, are we the odd ones?
Are we the lucky ones?
Let's BE the lucky odd ones. 


--------------------------------------------------------------


*Hard Times Comes Easy*


No comments:

Post a Comment

Someone requested 😌