February 11, 2015

Chapter 1 - Dreamland



Yo, lama kan ?
It's almost March.
Dan itu bermaksud SPM dah dekat.
Akhirat dah dekat.
Masa pun makin singkat.
Bilanya nak bertaubat?
"..."

Eheh, bila pindah dorm ni rasa homesick pulak hahha
padahal takde beza pun.
Tapi still, school is okay, I guess?
Study pun setakat ni fine laa - except for chemistry laa.
Rasanya memang takde peluang nak reka bom sendiri la hahhahaha --"

I'm still not used to being one of the member of Efektif tapi tu laa
I should try
sebab I'm the one yang make the choice, yang choose the answer.
choices in life bukan macam kertas exam
yang boleh dipadam jawapan bila kita check answer sheet kita time exam.

Realiti bukan macam dunia fantasi.
A world where you can choose who'll be the president,
who'll you marry, how will you succeed etc.
Bukan dunia yang kau sebagai penciptanya.
Sebab takkan ada pencipta dunia lain selain Dia.
Macam kita main rumah-rumah dengan adik kakak abang mama ayah crush tu
We create the world, the character, the house, the schedule, the activity
dan kita sendiri yang tinggalkan life tu; life yang kita sendiri reka.
And that one abandoned world pun kita dah takkan pernah kisah..
Sedangkan Allah sentiasa kisahkan hamba-Nya.

Emmmm, macam lari tajuk je.
Hentam je laa

Tahun ni SPM.
Ogos dah trial.
Jun dah exam mid year
Mac dah ujian dalaman 1.
What's your preparation for these tests?
...



No comments:

Post a Comment

Someone requested 😌